Få bedre økonomi og skån miljøet med naturgas

Hvad er naturgas egentlig?

Naturgas er produktet af døde organismer i form af planter og dyr, som er blevet begravet i undergrunden. Gennem flere millioner år har organismerne været under et meget stort pres, hvilket har medført udvikling af fossile brændstoffer og herunder brændbar naturgas. I Danmark har vi naturgas i undergrunden, som udledes fra felter i den danske del af Nordsøen. Naturgas består primært af metangas, og den danske gas fra Nordsøen rummer 89 % metan.

Populær energikilde

Naturgas er de senere år blevet mere og mere udbredt som energikilde i hele verden, og det er der en særlig grund til. Naturgas er nemlig det reneste fossile brændstof, og er derfor mere miljøvenligt end andre fossile brændstoffer såsom olie og kul. Med gas fra SE kan du vælge den aftale, der passer bedst til dit forbrug.

Se vores gasaftaler

Fordele ved naturgas: Miljøvenligt og økonomisk

Naturgas kan bl.a. bruges til opvarmning af hjemmet og til madlavning, og der er flere grunde til, at du bør overveje at skifte til opvarmning med naturgas.

Du skal aldrig mere fylde dit gamle oliefyr

Du kan spare op til 40 % på energiregningen, hvis du udskifter dit oliefyr med et nyt gasfyr. Så udover at du skåner miljøet i forhold til opvarmning med olie, sparer du også penge. Og så kræver et naturgasfyr væsentligt mindre plads end et oliefyr.

Du skal i øvrigt heller ikke tænke på at fylde dit naturgasfyr – det sker helt automatisk, da du er tilkoblet det danske naturgasnet.

Spar 50 % i forhold til elvarme

Belastningen af miljøet er væsentligt lavere, når du anvender naturgas i forhold til end tilsvarende elapparater. Du kan faktisk spare op til 50 %, hvis du vælger gas frem for el. Samtidig bliver energispildet minimeret, når du laver mad med gas, da energiforbruget stopper så snart du slukker gasblusset. Det kan også mærkes på energiregningen.

Udled mindre CO2

Naturgas udleder markant mindre CO2 end både olie og elvarme. Naturgas er altså både godt for miljøet og for pengepungen.

Kombiner gas med vedvarende energiformer

Det skal ikke være en hemmelighed, at energi fra solceller, varmepumper og andre vedvarende energiformer er mere miljøvenligt end naturgas. Du kan sagtens kombinere naturgas med alternative energikilder, så du får lige det, du har behov for.  

Hvordan kommer naturgassen hjem til dig?

Når naturgassen udvindes fra gasfelterne i Nordsøen, transporteres gassen fra vand til land i gasledninger, hvorefter gassen renses og klargøres til kundernes brug. Herfra transporteres naturgassen videre i det danske naturgasnet, hvor det ledes ud til kunderne, som er tilsluttet gasnettet individuelt.

Hvad koster naturgas?

Siden 2004 har de danske naturgasforbrugere frit kunne vælge mellem forskellige gasleverandører i Danmark. Et mere frit marked betyder, at leverandørerne kan konkurrere på priser og service, hvilket giver forbrugere den fordel, at de kan vælge den leverandør, som bedst matcher deres behov.

Priser på afgifter og distribution af naturgas

Staten opkræver en række afgifter, såsom miljøafgifter og naturgasafgifter, der skal betales uanset hvad. Hertil skal du indregne betaling til distribution, som opkræves af dit distributionsselskab. I Danmark kan gasleverandører ikke give rabatter på skatter, afgifter og distribution.

Du kan spare på gas og abonnement

Det er prisen på selve gassen samt abonnementsvilkårene, du kan spare penge på. Derfor skal du købe din naturgas billigst muligt ved at følge markedsprisen og låse gasprisen, når den er lav. Gassen handles på den danske gasbørs, og gaspriser afspejler derfor udviklingen på markedet.

SE bestræber sig altid på at holde gaspriserne lave og samtidig yde en service, så du altid er tilfreds med SE som gasleverandør.

SE leverer naturgas i hele Danmark

Med et omfattende dansk naturgasnet, kan SE levere naturgas til hele Danmark med undtagelse af få øer, der ikke er tilsluttet naturgasnettet. Du får rigtig gode gaspriser hos SE, og vi klarer alt det administrative, hvis du skal skifte gasleverandør.
Vi kan ringe dig op og beregne, om der kan være penge at spare, hvis du bestiller gas hos SE. Skal linje bevares?

Se vores gasaftaler