Sådan læser du din el-regning

Har du problemer med at forstå din el-regning, er du ikke den eneste. Der er mange poster at forholde sig til – nogle af dem er offentlige pålagte.  


Baseret på Dansk Energis årsgennemsnit for danske husstandes el-betaling for 2013. Procentfordelinge​n afhænger af dit kWh forbrug, priserne for din el-aftale samt priserne hos dit el-netselskab.
Forstå din elregning

Her får du en forklaring på, hvad de forskellige poster egentlig betyder:Her får du en forklaring på, hvad de forskellige poster på el-regningen betyder

A. Transportbetaling

Punkterne der handler om transportbetaling – også kaldet nettarif – dækker over de udgifter, der er forbundet med at drive og vedligeholde el-nettet ud til din bolig.

Transportudgifter betaler du både til dit el-netselskab og til Energinet.dk. Energinet.dk, der er ejet af Staten, skal løse en række opgaver på samfundets vegne. Deres aktiviteter betales af forbrugerne via el- og gasregningen. 

B. Energisparemål

Beløbet er trukket ud af “Transportbetaling til SYD ENERGI” og dækker betaling for de energibesparelser, som Energitilsynet har pålagt de danske net-selskaber (herunder SE Net) at gennemføre.

C. Offentlige forpligtelser

Offentlige forpligtelser/PSO-tarif er en statslig afgift, som blandt andet dækker tilskud til vedvarende energi, forskning i miljøvenlig el-produktion samt sikring af forsyningssikkerheden. Det er en afgift, alle skal betale.

D. El-afgift og Minimumsafgift

På din regning, finder du forskellige poster, som dækker over afgifter til staten. Der er tale om faste afgifter, som hverken du eller SE kan påvirke.

E. Basis el (eller anden el-aftale med SE eks. Fastpris El)

Posten dækker betalingen for el-forbruget i perioden. 

F. Abonnement

Dækker abonnementet for din el-aftale med SE.

Ny regning fra 1. april 2016


Se regningen her

 

Få overblikket på Min Side

Tjek dit forbrug på Min Side

Hold øje med, om du bruger for meget strøm. Du kan spare op til 10 % af dit el-forbrug – bare ved at følge det.

Har du et spørgsmål? Vi besvarer det gerne

Spørgsmål til din regning?

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70115010

Vi hjælper dig gerne med spørgsmål til din el-regning.