Vil du gerne leve selvforsynende? 

Ambitionen om at leve selvforsynende i forhold til eget strømforbrug kan være mere end svær at indfri. Én gennemsnitlig dansker forbruger ifølge Dansk Energi 1.600 kWh om året, hvilket ca. svarer til 4,5 kWh i døgnet. Det betyder, at der skal trædes hårdt og længe i pedalerne, hvis både husstandens fryser, komfur, belysning og meget mere skal holdes i gang.

  • Måske er det lidt for optimistisk at drive et hus med benene – selv om man har en Manolocykel?
  • Måske ambitionen om at ”fucking redde verdenen” skal være en anden?
  • Er vindenergi et acceptabelt alternativ?

#medvind


Millang på manolocykel

Fakta om vindenergi

Vindenergi er en af de mest udbredte former for vedvarende energi i Danmark. Samtidig er vindenergi dén vedvarende energiform, der er kommet længst i forhold til at være konkurrencedygtig over for andre energiformer. Vindmøller kan opstilles både på land og offshore, dvs. på havet.

I dag stammer ca. 42% af den samlede danske el-produktion fra vindmøller. Samtidig er etablering af nye vindmøller på land en af de billigste måder at udvide el-produktionen på. Du kan følge med i, hvor meget strøm de danske vindmøller producerer - og hvor meget strøm, der produceres fra andre kilder - netop i dette øjeblik her på energinet.dk

Gå efter vindenergi

Jo flere der efterspørger vindenergi, jo mere attraktivt vil det være at vedligeholde de vindmøller, der allerede står samt at opstille nye. Målet er, at vi i Danmark i 2050 skal være helt uafhængige af fossile brændsler, og at landbaserede vindmøller af samfundsøkonomiske hensyn kommer til at spille en meget vigtig rolle for at nå målet.

Kilde: EnergistyrelsenVidenOmVind 

Vi kan snart lægge strøm på lager

I Danmark har vi den fordel, at det blæser meget, og at vi derfor kan producere store mængder strøm baseret på vindenergi. Udfordringen med strøm har indtil nu været den, at man ikke kan lagre strøm. Det vil sige, at de dage, hvor det ikke blæser (tilstrækkeligt), kan vi ikke blive fuldt forsynet med klimavenlig strøm fra vores mange vindmøller.

Der er nu sket et skred i tingene og en svedig løsning lader til at være på trapperne:

Batterier til lagring af strøm!

Som et projekt, har man i et parkeringshus i Nordhavnen i København indsat gigantiske batterier, der – når de er fuldt opladede – skal forsyne 60 husstande med strøm, klimavenlig strøm fra vind og solceller.

MedVind stempel
Få strøm fra danske vindmøller

MedVind® er klimavenlig strøm produceret af danske landvindmøller. Skift el-selskab - skift til MedVind® - og få strøm med grøn samvittighed. Gør det for din samvittighed og for vores alles fremtid. Det koster ikke mange bas-ører! Og hvis vi ”fucking skal redde verdenen” - uden at få ondt i benene – er vi nødt til at få penge op af lommerne. Lad os ringe dig op til en uforpligtende snak om MedVind®. 

Ja tak, jeg vil gerne have en uforpligtende snakMedVind stempel