Er en el-bil vejen frem?

Kan man bedre nyde livet, naturen og en god kop te, hvis man kører el-bil? Ja, vil nogen nok mene.

Med de fremtidsudsigter og mål, vi i Danmark har sat for vores uafhængighed af fossile brændsler og vores til stadighed forbedring af batterier, er det i fremtiden nok sådan, vi kommer til at transportere os selv – på strøm. Men den lykkelige vej til en el-bil lader ikke til at være ved selv at transformere en benzinsluger til en el-drevet spinnende mis...

Ikke desto mindre er det tankevækkende, hvor meget CO2 transport af varer og mennesker udleder.

I takt med, at vi har fået højere indkomster og udbuddet af billige flybilletter fra lavprisselskaber er steget, er vi begyndt at flyve mere. Det betyder, at flyene alene i dag står for 2% af verdens samlede CO2-udledning.

Personbilerne er de store syndere

Men der er også kommet flere biler på vejene. Og vi kører meget – hver dag. Så selv om en flytur er CO2-mæssigt forholdsmæssig dyr, er det faktisk personbilerne, der er de store syndere. Gennemsnitligt set stammer mere end halvdelen af husholdningernes samlede CO2-udledning fra persontransport – altså personbiler. Så skal du ud at køre, bør du køre miljøvenligt.

Kilder: Clever, energitjenesten.dk

Co2 udledning fra privatbiler

Kunne man ikke bare bygge sin bil om til en el-bil?

Det kan vel ikke være så svært? Hvad skal der til?

10 gode råd til miljøvenlig kørsel

Kører du miljøvenligt, kan du spare brændstof, CO2 og dermed også penge. Vi giver dig her ti gode råd til, hvordan du kan få lidt bedre samvittighed, når du kører i din bil. Det er svedigt at køre grønt!

  1. Køb en brændstoføkonomisk bil
  2. Kør i højest mulige gear. Lavere omdrejninger forbedrer din brændstoføkonomi
  3. Undgå hårde opbremsninger. Let foden fra speederen i god tid før et rødt lys. Undlad at koble ud, men lad i stedet motoren bremse i gear
  4. Hold hastigheden. Ved overhalinger flytter du dig ofte kun et par pladser frem i rækken
  5. Tjek bilens dæktryk. Kørsel med blot 0,5 bar for lavt tryk betyder 2-3% mere benzinforbrug og større dækslid
  6. Undgå tomgang. Stands motoren, mens du venter. Selv en ventetid på 30 sekunder giver mulighed for at spare brændstof
  7. Spar energi, mens du kører. Sluk din el-aircondition og sædevarmer, når du ikke har brug for dem. De bruger alle unødig energi
  8. Hold afstand. En fornuftig afstand til forankørende gør det muligt at følge trafikken glidende
  9. Undgå ”sportslig kørsel” med hårde nedbremsninger og kraftig acceleration
  10. En kold motor bruger mere brændstof end en varm. En motorvarmer gavner både miljø, komfort og bilens levetid


Kilde: okolariet.dk

Få styr på fakta om el-bilerne

Der hærsker ingen tvivl om, at el-biler er miljøvenlige - de forbruger elektricitet, som i stadig større grad kommer fra grøn energi. Det medfører, at el-bilerne ikke forurener med udstødning, hvilket især byerne kan nyde fordel af. Men der findes også mange myter om el-biler. Fx CO2-udslippet i forbindelse med at producere dem og batteriernes miljøbelastning efter de er blevet kasseret.

”Framtiden i våre hender”, Norges største miljø- og solidaritetsorganisation, har valgt at aflive nogle af myterne om el-biler.

Den norske skuespiller Thomas Hayes, som de fleste kender som superelskeren William i SKAM, er valgt som flirtende talerør for budskabet. Så trænger du til at få styr på fakta om el-biler, kan du få hjælp af SKAM-William.

MedVind stempel
Klimavenlig strøm – et mere klimavenligt hjem

Det er ikke kun el-biler, der er med til at nedsætte udledningen af CO2. Du kan også begrænse CO2-udledningen, når du bruger strøm i dit hjem.

En større efterspørgsel på vindenergi, vil skabe et større udbud. Vindenergi er klimavenlig energi. Vi tilbyder MedVind®, certificeret dansk vindenergi. Lad os ringe dig op til en uforpligtende snak om MedVind®.

Ja tak, jeg vil gerne have en uforpligtende snakMedVind stempel