Hanegal logo
Hanegal logo

Hanegal bidrager til et bæredygtigt samfund

06-10-2015

Hanegal køber årligt 1,5 millioner kWh vindstrøm og reducerer den årlige miljøbelastning med i alt 538 ton CO2.

Aftalen mellem Hanegal og SE Big Blue betyder, at Hanegal frem mod 2023 er med til at drive omstillingen til vedvarende energi og dermed helt neutraliserer klimapåvirkningen fra deres elforbrug med en MedVind Erhverv aftale.

Hanegal, der leverer økologisk kvalitetskød og pålæg til dansk detailhandel, har i flere år søgt efter den rigtige type vindstrøm, men har indtil videre kun kunnet få det fra allerede opførte vindmøller, som politikere har taget initiativ til via statslige udbud og lignende. Her findes strømmen derfor allerede som en del af det energimiks, der kommer ud af stikkontakterne. Det laver den nye aftale om på, idet Hanegals el-aftale var med til at opføre helt nye vindmøller i 2013.

”Hanegal har været med i front lige fra starten. Vi etablerede virksomheden, fordi vi gerne ville forbedre miljøet og producere sunde, økologiske fødevarer. Nu tager vi næste skridt ved at være med til at drive omstillingen til vedvarende energi”, siger Fie Graugaard og fortsætter: ”Aftalen sikrer, at vi rent faktisk gør en forskel for klimaet og ikke blot betaler ekstra for strøm, vi alligevel havde adgang til. Aftalen garanterer, at der bliver bygget nye vindmøller. Hanegal bidrager dermed til en bæredygtig retning”, siger Fie Graugaard.

Slut med pseudo-grøn strøm

I en rapport fra Det Økologiske Råd fremgår det, at ”grøn strøm” ofte markedsføres som et særligt klimavenligt produkt. Men hvis vindstrøm ikke kommer fra helt nye anlæg som et tillæg til den politisk allerede planlagte produktion af energi, så har denne vindstrøm ingen mærkbar effekt på omstillingen til vedvarende energi og CO2-udledningen.Læs mere om Hanegal og udtalelser omkring deres køb af vindstrøm på www.hanegal.dk.

Tilbage til oversigten