pchristensen
pchristensen

Bilforhandler P. Christensen sparer på energiudgiften med et skifte til LED

12-20-2017

Om Bilforhandler P. Christensen

  • Henrik F. Sanderlund, Kvalitetschef i P. Christensen
  • Forhandler af Mercedes-Benz og Peugeot
  • Forretningen er spredt over fire lokationer i Danmark: Kolding, Odense, Rødekro, Padborg

Hvorfor har I valgt SE Energi og Klima som leverandør?

– Bilhuse er jo energislugere fordi vi har meget belysning. Vi har belysning for at kunne udføre reparationer på bilerne, vi har belysning på biler i udstillingen, fordi vi har et premium brand stående der skal præsenteres, og derudover har vi mange ventilationsanlæg på vores værksteder, som traditionelt også er store energislugere.

– Vi valgte SE som samarbejdspartner, fordi vi har haft et rigtig godt og langt samarbejde med SE. Det går snart 10 år tilbage og det betyder, at vi er trygge ved at arbejde sammen med SE og SE kender vores ejendomme, vores energiforbrug og vores behov.

P. Christensen

Hvad var løsningen, og hvad har du fået?

– Vi har brugt rigtig meget krudt på at skifte til LED belysning, i mange af vores bilhuse, i udstillingen, i skilte og på vores værksteder. Alene i udstillingen i Kolding har vi 1600 kvm, der er oplyst af 100 LED lamper i loftet plus alt det supplerende lys langs vinduer, vindfang og i kontorer.

– Vi har også i vores Odense filial konverteret fra naturgas til fjernvarme. Et stort projekt som vi er rigtig glade for at vi gennemførte for 3 år siden. Der udover har vi en lang række mindre projekter, med ventilationsanlæg vi optimerer og ligeledes udsugningen på vores værksteder.

Hvordan oplevede du processen i forhold til installation og service?

– SE var med i hele forløbet. Vi gennemgik de tilbud vi fik ind på baggrund af et udbudsmateriale vi ligeledes havde udført i samarbejde. Vi gennemgik projekterne, SE kom med deres rådgivning og beregnede de besparelser og det potentiale, der var i hvert enkelt forslag.

Hvordan har løsningen hjulpet dig?

– Den rådgivning vi har fået fra SE sparer os for ca. 181.400 kroner om året og har en gennemsnitlig tilbagebetalings tid på 2,8 år- på tværs af de mange projekter.

Ikke alene har vi sparet på selve energiudgiften ved at skifte til LED i udstillingen, men vi slipper for at skifte pærer så udstillingsrummet, der er vanskeligt at komme til, fordi der er 10 meter til loftet. LED pærerne holder nemlig væsentligt længere end de lyskilder vi havde før.  

Miljømæssigt har vi sammen med SE formået at spare 62.900 kg CO2 pr. år.

Se belysningen i P. Christensens udstillingshus

Tilbage til oversigten