Larsen Strings
Larsen Strings

Larsen Strings A/S producerer strenge på grøn energi

12-20-2017

Executive Summary

I efteråret 2017 omlagde Larsen Strings A/S deres energiaftale. Nu bruger virksomheden i Sønderjylland udelukkende klimavenlig strøm, når de gør det, de er bedst til: at producere strenge af høj kvalitet til strygeinstrumenter i hele verden. Den grønne omstilling er ét af mange tiltag i virksomheden, der ønsker at tage ansvar i det samfund, de er omgivet af.

Om Larsen Strings A/S

  • Direktør og ejer Laurits T. Larsen
  • Larsen Strings A/S producerer strenge til strygeinstrumenter 
  • Virksomheden har 25 medarbejdere og ligger i Sønderborg
  • Larsen Strings A/S eksporterer strenge til hele verden. Eksportandelen udgør over 99 pct. af forretningen 
  • Siden efteråret 2017 har Larsen Strings A/S udelukkende brugt energi, produceret af danske vindmøller

Hvorfor har I valgt SE Energi og Klima som leverandør?

– Vi ville gerne se på, hvad vi kunne gøre for at forbedre vores grønne profil, og så viste det sig, at SE Energi & Klima kunne levere den rette løsning. Vi har valgt produktet ud fra tanken om, at man som virksomhed bør være ansvarlig over for det samfund, man lever i og er omgivet af. Det gælder også på det miljømæssige aspekt i forhold til at benytte den energi, der er mest bæredygtig.

Larsen Strings

Hvad var løsningen?

– Løsningen var at få leveret 100 pct. vindenergi. Vi undersøgte prisforskellen, og da vi så den – med tanken om, hvilken gevinst det ville være for miljøet – var vi mere end villige til at betale. Det er ikke en stor, strategisk beslutning, men en nem beslutning at tage, fordi den falder i tråd med de andre ting, vi gør.

Hvordan oplevede I processen i forhold til omlægningen til MedVind?

– Processen var utrolig enkel. Vi har ikke mærket til omlægningsfasen. Efterfølgende har vi fået et fint diplom, som hænger på væggen, og desuden ligger certificeringen på vores hjemmeside.

Hvad betyder det for jeres forretning, at I har omlagt til grøn produktion?

– Vi henvender os til musikere og kunstnerisk interesserede kunder, som ofte har stærke holdninger til tilværelsen, herunder også til miljøet. Om det betyder noget for vores forretning, ved vi ikke. Vi har ikke valgt løsningen ud fra en gevinstorienteret tanke, men fordi vi ønsker at tage ansvar i det samfund, der omgiver os og vores virksomhed.

Hvordan har løsningen hjulpet jer?

– Den har hjulpet os til at sende et stærkere signal om, at vi er en ansvarlig virksomhed, også lokalt. Fremstår man som en ansvarlig virksomhed hele vejen rundt, hjælper det også til at rekruttere dygtige medarbejdere. Udviklingen af firmaet er både udviklingen af produkter og markedet, men det er også en udvikling indadtil.

Tilbage til oversigten