Energirapporten fra SE

8 tips til at spare på energien

Energipriserne afhænger af en lang række faktorer, som hverken din virksomhed eller dit forsyningsselskab har nogen indflydelse på. Men de fleste virksomheder kan typisk spare mange penge på energiregningen ved at tænke sig om. Her er otte gode råd til, hvad I selv kan gøre.

 1. Hold overblik over forbruget

  Alene det at være opmærksom på forbruget kan være medvirkende til store besparelser. Brug for eksempel Energirapporten fra SE, og hold øje med målere, identificer nøgletal for forbruget, sæt dig et mål om at sænke nøgletallene, og følg op på det.
 2. Vær særlig opmærksom på forbruget uden for driftstimerne

  I rigtig mange virksomheder står store strømslugere og kører på fuld kraft i weekender, aftenener og ferieperioder, hvor der ikke er behov for eksempelvis ventilationsanlæg. Med Energirapporten fra SE kan I se, hvornår I bruger energi. I kan få endnu flere detaljer om det unødvendige energiforbrug ved at give en energirådgiver fra SE adgang til jeres el-data. Her er ofte rigtig mange penge at spare.
 3. Genanvend energien – det betaler sig

  Der er mange myter om afgifter for genanvendelse af overskudsvarme og vand. Dem vil vi gerne aflive, for det kan næsten altid betale sig at genanvende energien. Kontakt en energirådgiver fra SE for at få det præcise regnestykke for din virksomhed.
 4. Få besøg af en energirådgiver

  I SE har vi specialiseret os i at rådgive virksomheder af alle størrelser om energioptimering. Vi har gjort det i mange år, og vi vil vove at påstå, at vi med sikkerhed kan finde muligheder for besparelser også i din virksomhed – så giv os et kald på 70 11 50 55.
 5. Involvér, motivér, og lyt til dine ansatte

  Det er dem på gulvet, i kopirummet, ved produktionslinjen og i kantinen, der har fingeren på pulsen. Tag dem med på råd, for de har helt sikkert forslag til, hvor der kan sættes ind mod energisyndere. Gør forbruget synligt for medarbejderne, involver dem i målsætningen, og motiver dem til at deltage gennem for eksempel konkurrencer og uddannelse.
 6. Hold øje med lovgivningen

  Stemningen i folketingssalen har stor betydning for, hvad du skal betale for energiforbruget. Der vedtages ofte ændringer i afgiftsregler og tilskudsordninger, og det kan betale sig at holde øje med dem. Vidste du for eksempel, at du nu får 42,1 øre/kWh i godtgørelse for den el, du bruger til varme? Eller at PSO-afgiften snart bliver lavere? Læs om PSO-afgiften
 7. Tænk på energiforbruget, når du køber udstyr

  En lav anskaffelsespris er ikke altid det samme som en god forretning. Når du indkøber nyt udstyr – hvad enten det er et køleskab til kantinen, boremaskiner til svendene eller computere til HR-afdelingen – skal du fokusere på udgifterne til vedligehold og drift i produktets levetid frem for anskaffelsesprisen. I sidste ende kan det billigste nemlig sagtens være det dyreste.
 8. Sæt ambitiøse mål

  Når du har fået et overblik over energisyndere og potentielle energibesparelser, er det tid til at sætte ambitiøse, men realistiske mål for virksomhedens reducering af energiforbruget. Engager hele virksomheden i arbejdet med at nå målet.

Vidste du…

…at en ny lov kræver, at ca. 500 større virksomheder skal certificeres i energiledelse, miljøledelse eller hvert fjerde år gennemføre uafhængige energisyn?

Kontakt SE's rådgivere på 70115055, hvis du vil vide mere om den nye lov.

Læs her om SE's Energirapport - vejen til et hurtigt overblik på dit energiforbrug, og hjælp til at fange energisyndere i din virksomhed.

Find flere sparetips til din virksomhed her:

Energistyrelsens spareråd til virksomheder

Vil du have de bedste sparetips?

Vil du have nyt om fiberbredbånd og energi til erhverv?

Følg vores nyhedsbrev til erhverv og hør fra os, når vi har noget på hjerte omkring sparetips og tricks, viden fra eksperter på området, kundefortællinger og gode tilbud.

Få tips og tilbud