LED-armaturer til Fiskervænget i Sønderborg

Fiskervænget sparer 84 % på el-regningen og får et tryggere område

Beboerne i de 96 boliger i Fiskervænget i Sønderborg glæder sig over boligforeningens nye LED-armaturer, der både har gjort det tryggere at færdes i området, samtidig med at el-regningen er sænket med hele 84 %.

Investeringen er tjent hjem på bare fire år

Christian Christiansen, der har været bestyrelsesformand i 6 år i Fiskervænget fortæller:

– Det var en nem beslutning – det tog os et kvarter at afgøre, efter SE gratis havde haft opsat to ”test-armaturer”. Selvom det i første omgang var en udskrivning, der var 3 gange så høj, som hvis vi renoverede udstyret, så var det et let valg. Ud fra udregningerne er løsningen tjent hjem efter 6 år – bare på sparet elforbrug, og tænker vi udgiften til renoveringen ind, så er det kun fire år. Og herefter er investeringen jo ensbetydende med mange sparede kroner for alle beboerne.

Tryghed for beboerne er en vigtig sidegevinst

Thorn Plurio LED giver et retningsbestemt lys, så der kun er lys, hvor der er brug for det. Med indbygget dæmpefunktion kan lyset dæmpes med 50 % 8 timer i døgnet, hvorved LED armaturernes gennemsnitlige forbrug er blevet sænket fra 20W til ca. 13,5W i døgnet. Christian fortæller:

– Der var efterhånden flere ældre, der følte sig lidt utrygge, fordi der ikke var optimalt oplyst. Men med de nye lysarmaturer, får vi optimalt belysning. At de autodæmpes om natten er smart og både en besparelse for miljøet og for alle beboerne. Samlet kan jeg konkludere, at det er en både flot og økonomisk løsning vi har fået, og at vi har fået god rådgivning fra SE.

Baggrund:

Tidligere var der opsat armaturer med 80W kviksølvpærer, men disse er blevet erstattet med energivenlige Thorn Plurio LED 20W. Løsningen har givet Fiskervænget en besparelse på 84 % på mastebelysning, og da LED-lyskilden kan holde 4-5 gange så længe som de tidligere, er der sparet både vedligehold, tid og penge. En LED-lyskilde kan have en levetid på helt op til 20 år, alt afhængig af drifttiden.

Har du spørgsmål?

Udfyld dine kontaktinformationer, så ringer vi til dig.
Eller du kan kontakte os på 75188539 eller udelys@se.dk

 

Vil du have de bedste sparetips?

Vil du have nyt om fiberbredbånd og energi til erhverv?

Følg vores nyhedsbrev til erhverv og hør fra os, når vi har noget på hjerte omkring sparetips og tricks, viden fra eksperter på området, kundefortællinger og gode tilbud.

Få tips og tilbud