Få reduceret din elpris

Bliver dit hus primært opvarmet med el, jordvarme eller varmepumpe? Så kan du få en reduktion i din elpris og skære toppen af din elregning – se her hvordan.

Privatkunder, som bruger el, jordvarme eller varmepumpe som primær varmekilde til deres helårsbolig, sommerhus eller ferielejlighed, kan få skåret toppen af deres elregning på det forbrug der overstiger 4000 kWh pr. år.

Sommerhuse og ferieboliger har som noget nyt pr. 1. februar 2019 fået samme muligheder, som før kun var for helårsboliger. For sommerhuse og ferieboliger kan der maksimalt gives reduceret elafgift med tilbagevirkende kraft til 1.2.2019.

Det kræver, at boligen er korrekt registreret i BBR (Bygnings- og Boligregistret) og at du søger om reduktionen. Vi guider dig igennem processen skridt for skridt.

Vær opmærksom på, at du skal søge om reduceret elafgift hos dit el-handelsselskab. Det er nemlig dem, der sender dig din regning, som sørger for at registrere din ansøgning om reduceret elafgift.

Få en reduktion i din el-pris

Hvor meget kan jeg spare?

I 2020 bliver din el-afgift beregnet efter følgende satser, hvis du er berettiget til nedsættelse:

  • Elafgift ved forbrug op til 4.000 kWh/år: 111,5 øre/kWh inkl. moms (89,20 øre/kWh ekskl. moms)
  • Elafgift ved forbrug over 4.000 kWh/år: 26,25 øre/kWh inkl. moms (21,00 øre/kWh eksl. Moms)


Dette giver dig en besparelse på 85,25 øre/kWh inkl. moms (68,20 øre/kWh ekskl. moms)
Bemærk, at det er ekskl. moms priserne, som fremgår på din elregning, da momsen tillægges efterfølgende.

Eksempel: I en el-opvarmet bolig, der gennemsnitligt bruger 15.000 kWh til opvarmning, giver det en årlig besparelse på over 10.000 kr. inkl. moms.

Se først om du allerede får reduceret elpris

Det kan være, at du allerede får en reduktion af din elpris uden at vide det. På side 2 af din elregning skal du kigge efter linjen, hvor der står reduceret elafgift. På billedet herunder kan du se, hvordan det ser ud, hvis du allerede får en reduceret elpris (beløbene er blot eksempler).

 

 

Får du ikke allerede en reduktion i elprisen kan du søge om det med få steps.

Tjek din bolig i BBR

Først skal du sikre dig, at din bolig er korrekt registreret i BBR. For at have ret til en reduceret elpris, skal der enten stå el, jordvarme eller varmepumpe under bygningens primære varmeinstallation.

 

Er oplysningerne på din bolig forkerte eller ufuldendte, så er det også i BBR du skal ændre dem.

Søg om reduceret elpris hos SE

Når din bolig er korrekt registreret i BBR med el, jordvarme eller varmepumpe som opvarmningskilde, skal du søge om en reduktion i elprisen hos SE. Det kan du gøre i nedenstående formular – også med tilbagevirkende kraft.

Ønsker du at ansøge med tilbagevirkende kraft, skal du være opmærksom på at udfylde korrekt formular nedenfor under overskriften "Ansøgning om nedsat elafgift, med tilbagevirkende kraft". Du skal sikre dig, at din bolig står korrekt registreret i BBR og huske at vedhæfte BBR-fil som ovenfor beskrevet.


Skal din bolig registreres som elopvarmet helårsbolig? Eller skal dit sommerhus registreres?

Ansøg via blanketten nedenfor. Der kan kun ansøges med tilbagevirkende kraft.

Kontakt

Har du spørgsmål?

Er du i tvivl, om du er registreret og får fratrukket reduktionen i el-afgiften, er du velkommen til at kontakte Kundeservice på telefon 70115010.