Kundekonsulenter der kan levere det gode salg

Sætter du en ære i at yde en unik og engageret kundeservice? Er du salgsfokuseret og brænder du for faget? Er du en eminent kommunikatør, som formår at behovsafdække og motiveres du af at kommunikere, med folk på mange forskellige niveauer? Så er her måske en mulighed for dig i vores Retention/Save afdeling…

Sted: Aarhus

Et stærkt, ambitiøst og relationsskabende team

Du bliver den del af et dynamisk miljø i vores kundecenter, hvor alle brænder for at servicere vores kunder med fokus på medansvar, loyalitet og troværdighed. Du vil hver dag møde ind på en arbejdsplads, hvor omgangstonen er uformel og hvor sammenhold og trivsel er i fokus. Huset ved os er stort og der er højt til loftet, hvilket giver plads til udvikling på kryds og tværs af afdelingerne.

”Mulighederne er mange - jeg vidste hvad jeg ville meget tidligt i min ansættelse i Stofa.
I samarbejde med min leder, lagde vi en plan for hvad vi kunne gøre for at jeg udviklede mig i den retning jeg gerne ville, hvilket allerede efter et par år resulterede i en ansættelse som teamleder.” 
Fortæller Morten Eldrup, Teamleder, tidligere kundekonsulent.

 

Et job der oser af salg, service og positiv energi

Som Kundekonsulent i Retention/Save afdelingen vil du, sammen med resten af teamet, få ansvaret salg samt fastholdelse af vores kunder. Din primære opgave vil være servicering af vores kunder via telefon.

Vi har altid kunden i centrum, og derfor er en anden vigtig del af din rolle, også at kunne behovsafdække kunden og sikre at kunden får de rigtige løsninger i forhold til deres behov.

 

Kundeminded ildsjæl med et stort drive

Som person har du gåpåmod, lysten til tage ansvar og lysten til at udvikle dig hos os. Du er også positiv, videbegærlig og nysgerrig på at bygge nye relationer. Erfaring fra lignede stilling er en fordel, men ikke et krav. Det er heller ikke et krav, at du kommer med en uddannelsesmæssig baggrund. Til gengæld er det et krav, at du brænder for at yde den bedste kundeservice og formår at tilpasse din kommunikation til kunderne.

Din 37 timers arbejdsuge ligger i tidsrummet 08.00-18.00 mandag-fredag, og du kender din vagtplan minimum 8 uger frem. Du får fast månedsløn, bonusordning, pension, helbredssikring og meget mere.

 

Vil du med på holdet?

Lyder ovenstående som noget for dig, så skynd dig at send os en ansøgning. Vi indkalder til samtaler løbende og tager jobannoncen ned, når stillingerne er besat. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Afdelingsleder i Retention/Save, Martin Jensen på: Mjens@eniig.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Stofa er en del af Norlys-koncernen, som er dannet i en fusion mellem SE og Eniig. Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern med 2.500 medarbejdere, 1,5 millioner kundeforhold og mere end 700.000 andelshavere. Vi vil skabe bedre oplevelser for vores kunder og samtidig styrke digitalisering og grøn omstilling i Danmark.

Norlys-koncernen ejer: Stofa, Stofa Erhverv, Boxer, Eniig Fiber, Eniig Energi, SE Energi & Klima, N1 og Evonet

 

Søg stilling