Niels Duedahl inspirerede Dan: Ledelse starter ved mennesket

Tirsdag den 15. november mødtes Niels og Dan på SE’s nye lokation i Kolding til en times sparring om karriere og personlig ledelse. Et møde, som Dan havde vundet i forbindelse med en konkurrence på SE-standen til Karrieremessen i Esbjerg i september.

Den heldige vinder Dan, der studerer cand.merc. i Business Controlling, har klare ledelsesambitioner og fandt Niels Duedahls måde at lede på særligt inspirerende. Noget af det, som særligt vakte begejstring hos Dan var Niels' optik på, at nøglen til ledelse ikke skal findes i litteratur og papirer:

- Jeg kan godt lide den måde, man leder på i SE, hvor det ikke kun er resultaterne, der tæller, men hvor man arbejder meget med personlig ledelse og motivation. Niels udfordrede min forestilling om, hvordan jeg skal gribe min karriererejse an, særligt i forhold til det personlige lederskab. At jeg skal overveje personen bag papirerne langt mere, hvis jeg har ambitioner om at gå forrest. Gode papirer og tidligere resultater gør det ikke alene – interaktion mellem mennesker og dyder som grundighed, flid og motivation er mindst ligeså vigtige for lederskab.

Man lærer af at fejle

Samtalen med Niels var overraskende uformel og brugbar for Dan. Noget af det, som også blev bragt i spil under samtalen var SE’s leveregel om at turde fejle:

- Jeg forestillede mig nok, at man som direktør først og fremmest skulle fremstå ufejlbarlig og resultatorienteret. Men Niels udfordrede teorierne og mit syn på ledelse. Vi kan alle fejle, men det er bare vigtigt at lære af fejlene og derved blive dygtigere. Samtalen har helt klart fået mig til at tænke over, hvordan jeg vil forfølge mine mål i fremtiden, afslutter Dan.