LED-lys på Hjerting Strandpromenade

Æstetik der betaler sig

I Hjerting er den nedslidte og gammle strandvej forvandlet til en moderne og indbydende promenade. Tilmed har den nye belysning af Hjerting Strandpromenade, der bliver kaldt Vestkystens nye vartegn, givet Esbjerg Kommune en energibesparelse på hele 64 % på belysning af Strandvejen.

- De nye armaturer skulle ”klæde” de smukke master, der var valgt til strækningen og give et smukkere lys i området. Men samtidig var et vigtig fokusområde at spare på strømmen. Så besparelsen er forventelig men naturligvis også tilfredsstillende, siger Mads P.H. Sørensen, driftsingeniør, Vej & Park, Esbjerg Kommune.

Energibesparende LED-lys på Strandpromenaden

Med SE som el-entreprenør er de mange nye master og pullerter rejst til at kaste energibesparende LED-lys over det nye område i Hjerting, som foruden ny vejbelægning rummer en 660 meter lang træpromenade. Fra promenaden giver trapper, ramper, tribune og en udsigtsplatform adgang til stranden, hvor man kan soppe ud til en havplatform. I sandet og vandet er der placeret klynger af pæle. De fungerer på én gang som skulpturer, klatrestativer og måleinstrumenter for vind og vejr, slid, flod og ebbe. I det hele taget et nyskabende strandmiljø, der byder til ophold hele året rundt – og som allerede tjener til inspiration for andre strandområder i Danmark.

Design der matcher

Og når mørket falder på, bliver området smukt oplyst af nye elegant buede master designet af den danske arkitekt Knud Holscher for Phillips. Masterne er malet i Esbjerg Kommunes officielle koksgrå farve, der sammen med masternes designmæssige udtryk matcher den maritime placering ud mod havet. Ved promenadens forhøjninger fungerer lyspullerter som smukt effektlys.

- Udover de energibesparende LED-pærer kan belysningen også dæmpes om natten, hvor trafikken i området ikke er så stor. Det medvirker også til den totale energibesparelse, siger projektleder Carsten Gorm Pedersen, SE.

Besparelser og gode belysningsegenskaber

Han er helt på linje med Esbjerg Kommune meget tilfreds med det færdige resultat i Hjerting.

- Belysningsprojektet fremhæver elegant Esbjergs nye strandpromenade i et væsentligt smukkere og mere præsentabelt lys end de gamle højtryksnaturiumlamper ville kunne gøre, siger Mads P. H. Sørensen.

I det hele taget er LED-belysning fremtiden i hele Esbjerg Kommune. Således bliver alt nyt gadelys i kommunen fremover projekteret med LED som lyskilde: Af hensyn til besparelserne og de gode belysningsegenskaber. Desuden bliver 80 % af kommunens i alt ca. 26.000 armaturer renoveret med LED i de kommende år.

- Fordi det kan betale sig, og fordi vi ikke har råd til at lade være, siger Mads P. H. Sørensen.

Har du spørgsmål?

Udfyld dine kontaktinformationer, så ringer vi til dig.
Eller du kan kontakte os på 75188539 eller udelys@se.dk

 

Vil du have de bedste sparetips?

Vil du have nyt om fiberbredbånd og energi til erhverv?

Følg vores nyhedsbrev til erhverv og hør fra os, når vi har noget på hjerte omkring sparetips og tricks, viden fra eksperter på området, kundefortællinger og gode tilbud.

Få tips og tilbud